Nanoksi Finland Oy

Nanoksi Finland Oy voitti kansainvälisen innovaatiokilpailun

Kasvupolkujen helsinkiläinen asiakas Nanoksi Finland Oy on voittanut kansainvälisen, Dubaissa järjestetyn innovaatiokilpailun, jossa etsittiin matkailijoiden hyvinvointia ja turvallisuutta lisääviä ratkaisuja. Aviation X Lab Accelerate -kilpailun voitto irtosi itsedesinfioivalla nanopinnoite-teknologialla, jossa huonevaloa hyödyntävä pinnoite vähentää virusten ja bakteerien määrää 98%:sti pinnoilla ja sisäilmassa. Kilpailun järjesti yhteistyössä viisi globaalia ilmailujättiä: Airbus, Emiraatit, Thales, Collins Aerospace ja GE Aviation. Nanoksi Finland valikoitui voittajaksi 30 maan ja 102:n innovaation joukosta.

Menestystekijöinä innovatiivisuus ja tavoitteellisuus

42-vuotias Jukka Laks perusti yrityksen viisi vuotta sitten. ”Olen aina ollut kiinnostunut teknologiasta ja sen suomista uusista ratkaisuista. Tutustuin nanoteknologiaan ja siihen, mihin kaikkeen sitä voi hyödyntää ja toimintamme lähti liikkeelle kylpyhuoneiden nanopinnoituksilla. Korona-ajan alussa ymmärsimme nopeasti, että meidän tuotetta voitaisiin hyödyntää paljon laajemminkin. Meidän pinnoitteita oli siihen asti hyödynnetty lähinnä sairaaloissa, palvelutaloissa ja laboratorioissa. Tietysti uusi tilanne vaati meiltä paljon tuotteistamista”, Jukka Laks kertoo. Nanoksi Finland pystyi reagoimaan muuttuneeseen markkinaan varsin nopeasti. Ensimmäiset uudenlaiset pinnat se teki uusiin kohteisiin koronan puhjettua jo huhtikuun alussa vuonna 2020. Tämä onkin oiva esimerkki innovatiivisuudesta ja kyvystä uudistua, mikä on siivittänyt Nanoksi Finlandin kasvua koko sen toiminnan ajan. ”Olemme oppineet nyt jo rekrytointivaiheessa kiinnittämään huomiota siihen, että avainhenkilöillä tulee olla kyky sietää muutosta ja halua kehittää uudenlaisia ratkaisuja”. Jukka Laks kuvailee uudistumiskyvyn tärkeyttä koko yrityksen toiminnan kannalta.

Tällä hetkellä yritys työllistää Suomessa noin 20 henkeä. Kansainvälisesti tuotteen parissa tekee töitä noin 70 henkeä kaikkiaan seitsemässä maassa. Nanoksi Finlandin voimakas kasvu ei ole sattumaa. Sen lisäksi, että yritys on seurannut herkeämättä alan kehitystä ja reagoinut muutoksiin, se on lähtenyt myös itse kehittämään uudenlaisia tuotteita ja pinnoitusmateriaaleja. Innovatiivisuuden rinnalla on tarvittu vahvaa määrätietoisuutta: ”Määrittelimme selkeät tavoitteet heti toiminnan alussa ja olemme päämäärätietoisesti kasvattaneet toimintaamme. Toimintaa on koko ajan kehitetty nimenomaan tavoitetta silmällä pitäen”, Laks kertoo.

”Kasvupolkujen ulkopuolinen näkökulma on tuonut toimintaamme paljon uutta”

Kasvupolut on ollut Nanoksi Finlandin toiminnassa mukana lähes sen perustamisesta saakka. Yrityksen johto on saanut Kasvupolkujen valmennusta, myyntiedustajat hakeneet oppia useista Kenneth Österbergin myyntivalmennuksista ja tuoreimpana Kasvupolkujen Lasse Grönroos on toiminut myyntivalmentajana nopeasti kasvavassa organisaatiossa. ”Kasvupolkujen panos on ollut ehdottoman tärkeä tuki monella tapaa. Lasse on pystynyt antamaan myyntitiimillemme tärkeää tukea ja vahvistanut meidän myyjiä ja koko tiimin itseluottamusta. On ollut mahtavaa saada Lasse avuksi tähän!”

”Yrittäjänä helposti toimii omassa kuplassaan ja saattaa sokaistua niin, että oma tapa tehdä alkaa tuntua ainoalta oikealta. Lasse on hyvin haastanut ja ravistellut minua tässä. Tällainen Kasvupolkujen ulkopuolinen näkökulma on tuonut toimintaamme paljon uutta. Hienoa on ollut nähdä myös se, miten henkilöstön tyytyväisyys kasvaa, kun he saavat kokea, että heidän työtään arvostetaan ja siihen haetaan tukea”,  Nanoksi Finlandin hallituksen puheenjohtaja Jukka Laks kiittelee.

LATAA KASVUPOLKUJEN MAKSUTTOMAT PIKAOPPAAT TÄÄLTÄ >>>

 

Palaa takaisin