Pekka Karjula

Olen toiminut Kasvupolkujen kasvuvalmentajana vuodesta 2014 alkaen. Näiden vuosien aikana olen ollut mukana lukuisissa kehittämishankkeissa, joissa pääpaino on ollut markkinoinnissa, tuotteistamisessa ja asiakashankinnassa.
Aiempi, lähes kymmenen vuoden työkokemus mainostoimistossa on antanut  hyvän pohjan edistää asiakkaiden markkinointia, myyntiä ja asiakashankintaa. Näillä osa-alueilla lähes kaikilla Kasvupolkujen asiakasyrityksillä on paljon kehitettävää erityisesti digitaalisen myynnin ja markkinoinnin parissa.
Asiakasyritysten hankkeissa haluan olla edistämässä yrityksen menestymistä tuomalla yrityksiin uutta osaamista markkinointiin, markkinointiviestintään, asiakashankintaan ja käytännön myyntiprosesseihin. Kaiken tämän tulee tietysti perustua selvään strategiaan, joka yrityksellä tulee olla kunnossa. Moni yritys ei edelleenkään osaa riittävän selkeästi kertoa oman tuotteensa tai palvelunsa kaikkia hyötyjä asiakkailleen. Silloin helposti joudutaan myymään hinnalla tai hävitään kaupat kokonaan. Vanha sanonta, että  “kasvua johdetaan myynnillä” pitää edelleen paikkansa. 
Yrittäjyydestä minulla on lähes 40 vuoden henkilökohtainen kokemus. Ensimmäisen yritykseni perustin vuonna 1983 ja sen jälkeen olen ollut mukana useammassa rakennusalan ja markkinointialan yrityksessä joko pää- tai sivutoimisesti. Myös kuntien ja alueiden kehittämistyö tuli tutuksi toimiessani Sisäministeriön rahoittaman aluekeskusohjelman vetäjänä lähes viiden vuoden ajan 2000-luvun vaihteessa.
Yritysten strategiseen kehittämiseen ja hallitustyöskentelyyn olen käytännön kokemuksen lisäksi kouluttautunut Lapin Yliopistossa ja erilaisilla kursseilla, joista viimeisin oli HHJ-kurssi talvella 2018. 
Vapaa-aika kuluu mukavasti Vaarinmäen mökillä “halkoholistina” tai hyvän kirjan parissa. Myös omien lasten perheet ja lastenlapset ovat minulle tärkeitä. 

 

Palaa takaisin