Aimo Savukoski

Minulla on pitkä kansainvälinen liiketoiminnan kehittämis- ja myyntikokemus 30 vuoden ajalta yli 300 pk- ja yritystapauksessa. Olen ollut menestyksekkäästi mukana näissä kasvuhakuisissa yrityksissä viimeisen 12 vuoden aikana liikkeenjohdon konsulttina.

Pää osaamisalueet ovat myynti ja markkinointi, myyntikanavat, ylimmän johdon kokousjärjestelyt, tuote- ja palvelustrategian luominen, strategioiden toteuttaminen kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä, fuusiot ja yritysostot, rahaston nousu Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Olen työskennellyt Ruotsissa, Norjassa, Isossa-Britanniassa ja Venäjällä 90-luvun alusta lähtien ja asunut näissä maissa 9 vuotta.

Viime vuoden käytin Tukholmassa EU-hakuihin, Open Innovation- ja European Ecosystems -hankkeisiin. Sitä ennen pääasiakasprojektit ovat liittyneet Eurooppaan ja Pohjoismaihin osallistumalla viimeistelyyritysten myynti- ja markkinointityössään, luomalla uusia asiakastapauksia sekä etsimässä jakelijoita tai myyntiedustajia.

Lisäksi olen tehnyt erilaisia ​​laajoja teollisuuden markkinatutkimuksia Pohjoismaissa itse tai kohdemaiden laajojen konsulttiverkostojen kautta.

Vuonna 2017 työskentelin VTT:llä ja Oulun yliopistolla heidän Tekes/Hilla Growth Mill -ohjelmassa, joka loi suomalaisten vientiyritysten yhteisrahoitusehdotuksen. Pääpaino oli perusteollisuudessa ja tekoälyn, IoT:n ja Analyticsin hyödyntämisessä.

Vahvuus- ja intohimoalueet

  • Hallitustyöskentely  start up genrestä pörssiyhtiöihin
  • Strategiatyö
  • Kansainvälistyminen
  • Johtoryhmätyö
  • Laatukäsikirjat (prosessit, ihmiset, järjestelmät) kokonaisvaltaisten prosessien rakentaminen

Puhun Suomea ja Ruotsia kuin äidinkieltä, toisinä kielinä hyvällä tasolla ovat Englanti ja Saksa. Venäjän ja Ranskan taipuu alkeet tasolla.

Kokemusta, osaamista ja näkemystä 1. – 6. portaan yrityksistä, kasvun kokenut yrittäjä sekä avainhenkilö. Työskennellyt start-up yrityksistä pörssiyhtiöihin eli kokemusta kaikista kasvun portaiden tasoista.

Olen koko uransa ajan ollut mukana uusimpien teknologioiden käyttöönotossa globaaleille asiakkaille. Esimerkiksi. Viime vuonna IoT, AI ja Analytics ovat olleet aktiivisesti mukana konsultointityössäni sellaisilla liiketoimintasegmenteillä kuin televiestintä, kaivostoiminta, energia, offshore, metalli ja koneet, rakennusautomaatio, rakentaminen ja sähköinen terveys.

 

Palaa takaisin