Samuli Vanhala: “Yhteiskunnan tarjoamia kehittämisavustuksia kannattaa nyt hyödyntää”

Yhteiskunnan tarjoamia kehittämisavustuksia kannattaa nyt hyödyntää

Yrittäjät ovat joutuneet korona-aikana uuden eteen, kun viruksen aiheuttamat sulkutoimet ja rajoitukset ovat kurittaneet pk-yrityksiä rankalla kädellä. Osa toimialoista on kärsinyt enemmän kuin toiset, kuten vaikkapa ravintola, – matkailu, -ja tapahtumajärjestäjien toimialat.

 

Monissa yrityksissä kysyntä on loppunut jopa kokonaan ja on tarvittu kehitysprosesseja vauhdittamaan yritysten innovaatio- ja kehitystoimintoja. Myös meidän Kasvupolkujen kokenut kasvuvalmentajien joukko on aikaisempaa enemmän panostanut asiakasyritysten kehittämishankkeisiin.  Pitkäjänteisen työmme keskeinen tavoite ja punainen lankamme on ollut kehittää suomalaisten yritysten liiketoiminnan prosesseja tehokkaammiksi mm. johtamisjärjestelmien avulla.

 

Nyt kun korona on muuttanut toimintaympäristöä ja markkinaa, ja voi muuttaa totuttuja rakenteita pitkällä aikavälillä aivan pysyvästikin, uusien liiketoiminta-alueiden, tuotteiden ja palveluiden syntyprosesseissa on tarvittu strategian tarkastelua. Strategiseen ajatteluun on havahduttu monessa asiakasyrityksessämme ja koronan väistyttyä tulemmekin kohtaamaan ennennäkemättömiä, uusia tuotteita ja palveluita asiakkaidemme toimesta.

 

Kehittämistoimilla on myös merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus. Kun uudet liiketoiminnot lähtevät käyntiin, syntyy uusia työpaikkoja ja verotuloja valtion kassaan. Moni asiakasyrityksmme pohtivat myös kansainvälistymistä ja sen tuomia mahdollisuuksia. Yhteiskunta on halunnut tukea hankalissa tilanteissa olevia yrityksiä ja uskon että panostukset tulevat monin verroin takaisin valtion kassaan, kun uutta ja parempaa arvoa tuottavat tuotteet ja palvelut pääsevät markkinoille.

 

Kasvupolkujen asiantuntijat auttavat kehityshankkeiden ideoinnissa ja kokoamisessa sekä myös  rahoituksen hakemisessa hankkeen toteuttamiseen. Kun koet, että yrityksesi tarvitsee uudenlaista strategista pohdintaa ja haluat kannattavaa kasvua uudenlaisten liiketoiminnallisten ratkaisujen avulla, ota meihin yhteyttä.

 

Samuli Vanhala

Samuli Vanhala

alueyhtiön toimitusjohtaja, kasvuvalmentaja

p. 044 788 8409

samuli.vanhala@kasvupolut.fi

 

Palaa takaisin