Lokakuun uutiskirje: Kasvupolut asiantuntijana Steel-Prisma-Metallit Oy:n sukupolvenvaihdoksessa

Steel-Prisma-Metallit Oy:ssä on tehty yrittäjien sukupolvenvaihdos 23.9.2020. Kiviojan kuusi veljestä ja yksi vävypoika ostivat erinomaisessa kunnossa olevan yrityksen Jari ja Hillevi Kiviojalta. Yhtiö on ollut Kauppalehden maakunnan menestyjäyritys useina vuosina peräkkäin. ”Haluankin kiittää vielä isääni ja äitiäni pitkäjänteisestä työstä, mitä yhtiön eteen on tehty. Lisäksi kiitos kuuluu koko henkilökunnallemme, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme” uusi yrittäjä ja uunituore toimitusjohtaja Joonas Kivioja kiittelee.

Lue koko uutiskirje täältä

Steel Prisma Metallit valmistaa Reisjärvellä sijaitsevassa 2000 neliön tehdashallissa lasijulkisivuja, alumiiniovia ja -ikkunoita, lasipalo-ovia sekä savunpoistoikkunoita ja –luukkuja. Yrityksen vahvuuksia ovat asiakaslähtöinen asennuspalvelu ja oma tehokas tehdas, jossa tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Sukupolvenvaihdos on pitkä prosessi

”Sukupolvenvaihdosta oli henkisellä tasolla suunniteltu jo pitkään – useita vuosia. Kävimme läpi asiaa useiden toimijoiden kanssa, jotka voisi avustaa meitä hankkeessa. Päädyimme lopulta yhteistyöhön Kasvupolkujen kanssa. Heidän valmentava otteensa hankkeeseen tuntui hyvältä. Lopulta he vetivät hankkeen meille kokonaisvaltaisesti. He ovat muutenkin olleet todella tärkeä selkänoja ja sparraaja meille jo monta vuotta.” Joonas Kivioja kiittelee.

”Kasvupolkujen puolelta projektipäällikkönä toimi Samuli Vanhala, joka valmensi meitä molempia osapuolia muutokseen. Luopuminenhan on iso päätös henkisesti niin isälle ja äidille, kuin tietysti myös meille uusille yrittäjille. Oli paljon avoimia kysymyksiä sen suhteen, millä tavalla hanke kannattaisi toteuttaa. Olen kuullutkin puhuttavan, että sukupolvenvaihdoksiin liittyy paljon enemmän tunnetta kuin tekniikkaa. Kokonaisvaltainen hankkeen läpivienti oli parasta, mitä näin jälkikäteen voisin sanoa yhteistyöstämme Kasvupolkujen kanssa”, Joonas Kivioja kertoo.

”Kävimme järjestelyn alussa muutamia eri teknisiä vaihtoehtoja läpi ja päädyimme sitten porukalla tiettyyn malliin, joka sopi sekä luopujille että meille uusille osakkaille. Samuli hoiti yhdessä tiiminsä kanssa ammattimaisesti koko hankkeen, johon sisältyi mm. verottajan ennakkoratkaisut ja yhdessä meidän kanssa käydyt rahoitusneuvottelut. Lisäksi Kasvupolun asiantuntijat  hoitivat yhteydet eri tahoihin ja hankkivat tarvittavat palvelut, kuten lakimiehet ja lopuksi kaikki tarvittavat asiakirjat kaupan closing-päivään. Me pystyimme keskittymään koko ajan liiketoiminnan pyörittämiseen. Kokonaisuudessaan tähän käytännön prosessiin meni aikaa noin vuosi”, Joonas Kivioja kertoo.

Yrityksen kehittäminen tärkeää jatkossakin

Hieno perheyrityksen tarina on nyt saamassa jatkoa jo hyvinkin kokeneissa käsissä. ”Olemme kaikki pojat olleet tässä mukana pienestä pitäen. Aloitimme ruohonleikkuusta ja pikkuhiljaa vuorollamme pääsimme hallin puolelle hommiin. Kukin on saanut ottaa vastuuta lisää, sitä mukaa kun osaamista on kertynyt”, Joonas Kivioja kuvailee.

Väistyvän toimitusjohtajan ja yrittäjän Jari Kiviojan mukaan asiat yrityksessä ovat tällä hetkellä hyvällä mallilla: ”Teemme työtä hyvällä mielellä ja pyrimme jatkuvasti kehittymään yrityksenä. Tavoittelemme koko ajan maltillista kannattavaa kasvua kuten tähänkin saakka. Yhtiöllä päättyi juuri tilikausi ja saavutimme yhdessä asettamamme tavoitteen”, Jari Kivioja kertoo ja toivottaa onnea ja menestystä seuraavalle polvelle.

”Katson tulevaan luottavaisin mielin. Mielestäni pojilla on paremmat lähtökohdat alkuun kuin minulla oli. Olinhan aika lailla yksin aloittaessani. Veljeksillä ja vävyllä on porukan voimaa takana, mistä olen todella tyytyväinen”.

”Olen myös tyytyväinen Kasvupolkujen antamaan tukeen sukupolvenvaihdoksessa. Ilman heidän apuaan asia olisi vienyt voimia meiltä aivan liikaa, ja se aika olisi ollut pois liiketoiminnan pyörittämisestä. Saimme aivan kuin avaimet käteen paketin heiltä”. Jari Kivioja kuvailee prosessia.

Steel Prisma Metallit Oy:n syyskuun lopussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli hieman yli 6 miljoonaa euroa ja työpaikan yritys tarjoaa yli 25 hengelle.

Lisätietoja:
Kasvupolut Oulu Oy
Samuli Vanhala
toimitusjohtaja
044 788 8409
samuli.vanhala@kasvupolut.fi

 

 

Palaa takaisin