Kotisi Energia Oy

Juhani Saarinen, Kotisi Energia Oy:

“Yrityksen kasvuun ei ole poppakonsteja”      

“Valmennuspäivät ovat auttaneet yrityksemme avainhenkilöitä kirkastamaan ja koeponnistamaan ajatuksiamme, kun olemme saaneet siihen ulkopuolista apua ja näkökulmaa. Olemme täten pystyneet tekemään yrityksessämme entistä fiksumpia ratkaisuja.”
Näin kasvuvalmennuksen edut tiivistää Kotisi Energian toimitusjohtaja Juhani Saarinen, joka on tehnyt Kasvupolkujen kanssa yhteistyötä vuodesta 2017 alkaen.

Juhani Saarinen kertoo koko ikänsä olleensa tekemisissä myynnin ja markkinoinnin kanssa sekä toimineensa myös palkkatyössä itsenäisesti ja yrittäjämäisesti.  Vuonna 2010 hän perusti ilmanvaihtokanavien puhdistukseen erikoistuneen yrityksen ja vuonna 2016 perustettiin Kotisi LVI. “Siinä vaiheessa ymmärsin, mikä merkitys asiakastyytyväisyyteen on ammattitaitoisella asennuksella ja siksi hankinkin yhtiökumppaniksi vahvan alan ammattilaisen, jonka toimintaan voi luottaa”, Juhani kertoo.

Kotisi LVI kasvoi vahvasti ja kannattavasti, mutta kesällä 2019 putkiremonttien myynti alkoi takkuamaan, kun alalle tuli paljon toimijoita ja tarjontaa. “Meillä oli osaava myyntiorganisaatio ja selvittelimme eri tuotteita ja palveluja joita voisimme alkaa myymään. Energia-alan vahvan kasvun myötä valitsimme tuotteeksi avaimet käteen asennettavat aurinkopaneelit, joiden avulla on saatavissa merkittäviä säästöjä sähkönkulutukseen. Päätös on ollut oikea ja liiketoiminta on jälleen kääntynyt liikevaihdon ja kannattavuuden osalta kasvusuuntaan”, Juhani Saarinen kertoo.

Kasvupolut toi kaivattua kokemusta

Uuden yrityksen alkuvaiheessa lähes kaikilta osakkailta puuttui yrittäjäkokemus ja sen vuoksi Kasvupolkujen yhteistyön kautta tullut kokemus ja näkemys oli tärkeää. “Heti valmennuksen alkuvaiheessa otimme käyttöön säännölliset johtoryhmän kokoukset, jossa jokaisella oli oma raportoitava vastuualueensa. Näin vastuuta saatiin jaettua ja johtoryhmän jäsenet sitoutettua”, Saarinen muistelee.

Saarinen painottaa, että Kasvupolkujen yhteistyön aikana he saivat paljon hyviä ideoita ja toimintamalleja, joista valittiin yhteistyössä ne, jotka ovat osoittautuneet toimivimmiksi. Vaikka ideoita olisi paljonkin, niin yrittäjän on itse sovellettava niistä ja tuoda omat mausteensa toimintaan. Jatkossa Kotisi Energialla odotetaan entistä tiukempia numeraalisia tavoitteita, joiden toteutumista seurataan ja tilannetta tarkastellaan riittävän usein. “Yhteisesti laadituilla mittareilla toiminnan kehittymistä ja kannattavuutta voidaan seurata tarkastikin”, Saarinen sanoo.

“Kasvupolkujen palvelua suosittelen erityisesti sellaisille yrityksille, jotka ovat riittävän motivoituneita viemään yritystä seuraavalle portaalle. Yhteistyöhön pitää sitoutua ja yrittäjien on itsensä jalostettava ideat toiminnaksi. Poppakonsteja ei ole, eikä ihmeitä saa ostettua rahallakaan”, Saarinen summaa.

kotisienergia.fi

LATAA KASVUPOLKUJEN MAKSUTTOMAT PIKAOPPAAT TÄÄLTÄ >>>

 

Palaa takaisin