Pia Virtanen

Olen liiketoiminnan kehittäjä, strategisti ja yrittäjä. Minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus liiketoiminnan kehittämisestä kansainvälisellä kentällä start-upeista suuriin konserneihin. Kasvuvalmentaja roolini lisäksi toimin tällä hetkellä mm. LRV Corp. Oy:n hallituksessa tukien yritystä uuden brändin kansainvälistämisessä ja markkinoinnissa. Kestävän Kehityksen saralla autan yrityksiä mm. Laatu- ja ympäristöjärjestelmien rakentamisessa. Urani aikana olen päässyt tekemään mielenkiintoisia liiketoiminnankehitysprojekteja upeiden brändien kanssa, kuten Nokia, Suunto, Kalevala Koru, Aktia Pankki, Nordic Pet Care Group ja muutamat pelialan start-upit. Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat lähellä sydäntäni, siksi halusinkin kasvattaa ymmärrystäni tästä alueesta ja päätin suorittaa vuonna 2022 Kestävän Kehityksen ja Vastuullisuuden johtamisen ammattitutkinnon Ympäristöopisto Syklissä.

Asiakaskeskeisyys sanana kuvaa työskentelytapaani, toimintatapana se tarkoittaa minulle tietä onnistumiseen. Yksi minulle tärkeistä esimerkeistä tästä on Suunnolla (Suunto Oy) johtamani naisprojekti, jossa onnistuimme viemään strategisen projektin kaupalliseksi tuotteeksi ja ylitimme asetetun myyntitavoitteen roimasti. Koin tuolloin myös innostavana haasteena Suunnon kuluttaja- ja markkinointitutkimusfunktion muuntamisen projektikohtaisesta toiminnosta koko yrityksen kattavaksi strategiseksi toiminnoksi.

KOKEMUS JA VAHVUUDET:

BRÄNDI – JA STRATEGIAKEHITYS
Markkina/asiakassegmentointi I Brändikehitys I Myynti- ja Markkinointistrategia
BRÄNDI-, TUOTE- & DIGITAALINEN MARKKINOINTI
Tuote- ja ratkaisumarkkinointi I Websivujen kehittäminen, hallinointi ja johtaminen I Sosiaalisen Median projektit
LIIKETOIMINNAN KEHITTÄNEN
Konseptien kaupallistaminen I Business growth generation
KULUTTAJA – JA MARKKINATUTKIMUS
Funktion perustaminen I partneruuksien hallinnointi I tutkimusstrategisti
GO-TO-MARKET STRATEGIA
Lanseeraukset I kansainvälinen strategia
TUOTEHALLINTA
Tuotehalllintastrategian luominen ja toteutus
HALLITUS – JA ESIMIESTYÖSKENTELY
Hallitustyö I Tiimin johtaminen I Strategiajohtajarooli

Minulle tyypillistä on etsiä tapoja saada asiat eteenpäin, kokeilla vähän uutta ja tarttua toimeen – nautin niin strategisesta työstä kuin kädet savessa tekemisestä. Suhtaudun työhön vähän kuin intohimoiseen harrastukseen, rakastan uusia haasteita ja niiden ratkaisemista yhdessä asiakkaiden ja tiimin kanssa.

Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa perheeni kanssa, nautin lenkkeilystä, tanssimisesta ja ystävien tapaamisesta. Kuljen elämää eteenpäin hymyssä suin, ja avoimena kaikkeen uuteen.

Lisätietoja taustastani löytyy Linkedin profiilistani https://www.linkedin.com/in/pia-virtanen/

 

Palaa takaisin