Marko Tuominen

Johtamisfilosofiani lähtee kyvystä johtaa omaa itseään. Henkilöstön johtaminen on sydänten kautta tapahtuvaa vuorovaikutusta, jolla henkilöstö sitoutetaan yrittäjämäiseen työskentelyyn yrityksen arvoja kunnioittaen ja yhteisiä tavoitteita kohti päämäärätietoisesti edeten.

Olen saanut tulikasteeni toimitusjohtajan roolissa vuosina 2017-2022 työskennellessäni valmistalotehtaan palveluksessa. Lisäksi johtamis- ja asiantuntijakokemusta on kertynyt julkishallinon puolelta yli 16 vuoden ajalta. Talotehtaan johtamisesta sain monipuolisen kokemuksen pk-yrityksen kaikista johtamisalueista, ja usein sai myös olla itsekin käytännön työssä mukana. Yrityksen kehittäminen on kokonaisvaltaista ja pitkäjänteistä työtä, jossa ei ole tarjolla pikavoittoja.

Kykenen sitouttamaan yrityksen työntekijät tiimityöskentelyyn, luomaan kannustavan ja hyvinvoivan työilmapiirin, sekä johtamaan erilaisia projekteja niin tuotannossa, kuin kenttäolosuhteissakin. Kokemusta on kertynyt muun muassa LEAN-projektin käyttöönottamisesta ja henkilökunnan kouluttamisesta pysyvään ajattelutavan muutokseen tuotantoprosesseihin liittyen.

Olen helposti lähestyttävä, sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut herrasmies, jonka vahvuuksia ovat innovatiivinen, jatkuvan kehittämisen ja kehittymisen ikeessä tapahtuva uusiutuminen. Kykenen näkemään sen kuuluisan ison kuvan, mutta lahjoja löytyy myös tarkkuutta vaativiin yksityiskohtiinkin. Yrityksen julkisivu, tuotantotilojen siisteys ja turvallisuus sekä henkilöstön yhtenäinen ilme viestivät hyvästä johtamiskulttuurista. Työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen on investointi, joka tuottaa moninkertaisen arvon ja takaa tyytyväiset asiakkaat.

En halua olla koskaan valmis, enkä kokea koskaan olevani täysin tyytyväinen, koska silloin lakkaa kehittymästä.  Pidän itseni työkunnossa harrastamalla säännöllisesti muun muassa kuntosalia, pitkiä kävelylenkkejä, juoksua ja avantouintia.

Innostun silloin tällöin lukemaan / kuuntelemaan äänikirjoja. Viimeisimmät kirjat, jotka olen lukenut / kuunnellut:

  • Wahlroos – Epävirallinen elämäkerta (Tuomo Pietiläinen)
  • Suon villi laulu (Delia Owens)
  • Paranoidi optimisti (Catherine Fredman)
  • Itsemyötätunto (Ronnie Grandell)
  • Voittamisen anatomia (Aki Hintsa)

 

”Yksikään menestystarina ei synny sattumalta”

 

Lisätietoja taustastani:

http://linkedin.com/in/marko75tuominen

 

Palaa takaisin