BLOGI Asko Myllymäki: “Tehdään tästä huippuvuosi”

Tehdään tästä huippuvuosi

Kevät luo toivoa monella tavalla. Rokotteet toimivat hyvin laskien voimakkaasti tartuntoja, niissä maissa joissa rokotukset ovat pitkällä. Keskuspankit painavat rahaa ennätystahtiin, elvyttävä rahoituspolitiikka mahdollistaa monia investointeja kestävään kehitykseen, digitalisaatioon ja tulevaisuuden kilpailukyvyn parantamiseen. Yhdysvaltojen paluu ennustettavien maiden joukkoon tukee talouden vakautta globaalisti. Liiketoimintaympäristö on otollinen tarttua yrityksen omiin toimiin asemansa parantamiseksi.

Asiakkaat maksavat meidän jokaisen palkan, vaikka yrityksemme sen meille välittää. Viimeistään nyt kannattaa miettiä asiakkaalle tuomaamme lisäarvoa, asiakastyytyväisyyttä ja asiakaskokemusta aidosti asiakkaan näkökulmasta. Yrityksen ansaintalogiikka ja operatiiviset prosessit pitää johtaa sille tasolle, että jokainen tietää mitä hänen pitää yrityksen kokonaisuudessa vastata. Asiakkuuksia pitää aidosti mitata, yrityksen pitää olla useissa asioissa kilpailijoitaan parempi.

Onnistumisien tuominen esille viikoittain on motivaation ja innostumisen kannalta tärkeää. Työntekijöille täytyy kertoa kuinka tärkeitä ja arvokkaita he asiakkaille ovat. Kaikkien kannustimien  tulee olla selkeitä, ja tavoitteiden saavuttamista pitää bonuksien lisäksi myös juhlistaa. Mitä paremmin yritys viestii sisäisesti, sitä enemmän työntekijät kokevat turvallisuutta. Mitä turvallisemmaksi he asemansa kokevat, sitä enemmän he ovat valmiita antamaan yritykselle.

Parhaat yritykset ja hyvä johtaminen imuroi markkinoiden lahjakkaimmat työntekijät. Ihmiset pitävät siitä, että heillä on valta ja vastuu. He pitävät siitä, että heihin luotetaan ja heidän annetaan tehdä. He eivät pidä siitä, että johtaja käyttää sanaa ”minä” onnistumisien yhteydessä, kehuu omaa merkitystään ja pitkää työpäiväänsä. Yritysjohdon tehtävä on palvella organisaatiotaan siten, että jokaiselta työntekijältä on poistettu menestymisen esteet hänen omassa työtehtävässään.

Yrityksen todellinen osaaminen ja siihen liittyvä strategia on kyettävä tunnistamaan, ennen kuin sitä voi kunnolla kehittää ja laajentaa toimintaa. Yhteiskunnan megatrendit kannattaa tunnistaa ja rakentaa liiketoimintaa siihen suuntaan, johon markkina on menossa. Tuottavat liiketoiminnat saavat hyvin rahoitusta, ja kannattamattomat pitää lopettaa. Yrityksissä tehdään kaikki tuottavuus, jolla ilmastonmuutos torjutaan, sosiaaliturva maksetaan ja julkisten alojen palkat hoidellaan. Yrityksissä tehdään todella tärkeää työtä yhteiskunnan kannalta. Yritys pitää johtaa kannattavaan kasvuun –  me valmennamme johtamaan liiketoimintaa.

Raahessa 23.2.2021

Asko Myllymäki

 

 

Palaa takaisin