Digimyynti kasvaa voimakkaasti – “Nyt on aika tarttua mahdollisuuteen!”

Digimarkkinoinnin asiantuntija Mika Niemi:

Digimyynti kasvaa voimakkaasti – ”Nyt on aika tarttua mahdollisuuteen!”

Kasvupolkujen suositut webinaarit saivat jatkoa tiistaina 20.4., kun digitaalisen kaupan kehittäjä ja hallitusammattilainen, konsultti Mika Niemi avasi kuulijoille digitaalisen markkinoinnin ja myynnin johtamisen menestystekijöitä.

Webinaarin aluksi Niemi kuvasi sitä, miten monilla yrityksillä on isojakin mahdollisuuksia digikaupan alalla. Digikaupan osuus on maailmanlaajuisesti kasvanut viimeisten vuosien aikana noin 15% vuosivauhtia. Koronan myötä nousua on tapahtunut jopa 40-50% maasta ja toimialasta riippuen. ”Onnistunut digikauppa tarvitsee hyvän kauppiaan. Keskeistä on nimittäin seurata jatkuvasti sitä, mikä tuote vetää ja miksi ja mistä yrityksen myyntikate muodostuu. Tätä seurantaa tulee myös kehittää jatkuvasti.”

Niemen mukaan digikauppa onnistuu, kun pysähdytään aidosti miettimään, ketkä ovat meidän asiakkaitamme  ja miksi he ostavat meiltä. Tämä pohdinta avaa yritykselle sen kilpailuedut ja tämän ajatusprosessin kautta pystytään kiteyttämään myös yrityksen asiakaslupaus.

Mika Niemi avasi webinaarissa digikaupanteon kaavan: kävijät x konversio x keskiostos x kate. Näistä ensimmäisenä tulisi kiinnittää huomio matalimpana roikkuvaan hedelmään, ensimmäiseen k:hon eli kävijään. ”Aluksi tulee siis keskittyä hakukoneoptimointiin ja –markkinointiin, sosiaalisen median mahdollisuuksiin ja sähköpostimarkkinointiin.”

Mika Niemi kiteytti menestyvän digikaupan avaimiksi aidosti mietityn asiakaslupauksen ja strategian, joka sisältää kanava-, tuote- ja sisältöstrategian lisäksi syvän asiakasymmärryksen. ”Kolmas menestyksen avain on johtamisen kulttuuri, johon sisältyy muun muassa mittarit ja analytiikka, tiedolla johtaminen, globaali ja digitaalinen kaupan kulttuuri sekä asiakaslähtöisyys”, Mika Niemi kertoi.

Webinaari-sarjan jatkoksi Kasvupolut on kehittänyt Digipaja-kartoituksen”, jonka avulla luodaan yritykselle suunnitelma digivalmiuksien kehittämiseksi sekä markkinoinnin ja myynnin tehostamiseksi monikanavaisesti.
Jos haluat kuulla lisää Digipajasta, ota yhteyttä Kasvupoluille Pekka Karjulaan p. 0440265162, pekka.karjula@kasvupolut.fi tai Sari Kujalaan p. 040 350 9953, sari.kujala@kasvupolut.fi 


Yhteydenottolomake löytyy täältä>>

Palaa takaisin