Arto Kosonen

Minulla on 27 vuoden kokemus erilaisista kotimaisista ja ulkomaisista teollisuuden yrityksistä. Työsuhteissa tehtäväni olivat Laatu- ja tuotantopäällikön tehtäviä. Yrittäjäkokemusta minulla on noin 22 vuotta. Olin viidessä yrityksessä osakkaana yrittäjyyden aikana.

Yrittäjänä olen päässyt tekemään kaikkia yrittämiseen liittyviä työtehtäviä.
Pää vastuulliset tehtävät minulla ovat olleet mm. Operatiivinen johto, talous, hallinto ja rahoitus, sekä markkinointi ja myynti.
Erilaiset toiminnanohjausjärjestelmät (ERP) ovat minulle tuttuja. Kolmea toiminnanohjausjärjestelmää olen ollut mukana rakentamassa. Olin myös osakkaana ohjelmistoyrityksessä, joka rakensi täysin pilvipohjaisen tekoälyä hyödyntävän Toiminnanohjausjärjestelmän pk-yrityksille.

Laatu- ja Ympäristöjärjestelmät ja niiden rakentaminen yrityksille ovat kuuluneet myös työhöni. Olen ollut mukana kuuden yrityksen Laatu-
ja Ympäristöjärjestelmien rakentamisessa sertifiointeihin saakka ja niiden ylläpidossa. Omien asiakasyritysteni koko vaihtelee 1-150 henkilöä työllistäviin organisaatioihin. Eri kasvun portailla olevien yritysten erilaiset haasteet tekevät työstäni mielenkiintoisen. Asiakas valmennuksissa tärkeimpiä asioita ovat avoin vuorovaikutus, luottamus, rohkeus tarttua asioihin, yhdessä tuloksien aikaan saaminen. Siitä muodostuu asiakkaan onnistuminen.

Vahvuus- ja intohimoalueet:

  • Johtoryhmä- ja hallitustyöskentely
  • Strategiatyöskentely
  • Tiimien rakentaminen
  • Prosessien luominen ja kuvaaminen
  • Tuotteistus, tuotteistaminen ja myynnin kehittäminen
  • Talous ja kassavirran hallinta

Minulla on asennetta, kokemusta, intohimoa ja näyttöä, sekä positiivista energiaa pk-yritysten kannattavan kasvun kehittämiseen ja tukemiseen. Kykyä ja halua sytyttää ja innostaa ihmiset muutokseen ja arjen muuttamiseen sekä toimeenpanoon. Luonteeltani olen avoin, suora, ulospäin suuntautunut ja huumorintajuinen, joten tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa. Olen kahden aikuisen tytön isä ja myös pappa. Vapaa-ajalla tykkään olla perheen kanssa. Luonto, ulkoilu ja vaellukset ovat asioita joista ammennan voimia ja energiaa työhöni.

 

Palaa takaisin